Alla inlägg under maj 2009

Av Ulrika - 17 maj 2009 23:34



Allt detta hysteriska prat om ålder,

 var gång jag själv blir ett år äldre

blir ju alla andra det också

Av Ulrika - 17 maj 2009 21:07


En kompis ringde nyss och berättade att hon fått avliva en av sina katter idag. Han var 14-15 år gammal och fick urinsten. Igen. Hon var in med honom i torsdags och han behandlades för urinsten. Han fick komma hem och var pigg som vanligt. Idag slutade han kissa igen. Efter röntgen som togs idag hade han flera stenar igen, varav en täppte till urinröret helt.

Det är operabelt men det ges inga garantier och oddsen är dåliga. Vad göra? Jo, låta katten somna in värdigt. Och det fick han.

Min kompis som kom hem från New York i tisdags fick lägga ut över 14.000 kr på sin katt. Och det är välspenderade pengar. Trots allt.


Tråkigt, särskilt sen hon fick avliva en annan katt förra sommaren, båda hennes var hittekatter som hon adopterat. Honan som hon avlivade i somras hade cancer, och hon blev svårt sjuk, så när hon började lida fick hon somna in.

Kompisen som jobbar ideelt på Malmö Katthem adopterade en katt i januari, och nu får den fylla hennes tomrum en smula. Tur att hon har henne iaf.

Mina tankar är hos dig F *kramar om*


Mina tankar går också i försäkringsriktningen. Kan vara en billig försäkring om något går fel i framtiden. Inte som vår jäkla lastbilsförsäkring som inte ger nåt, bara utgifter..

Så jag får forska i märkningsnummer och sådant och kolla priser lite, jag vet ju att jag vad som än händer så gör jag det rätta för våra katter den dagen det behövs.

Homer smaskar ju nu specialfoder mot urinsten, dyrt men gott tycker han. Ja, han är inte så insatt i hur mycket det kostar om jag ska vara ärlig, men gott tycker han att det är ;)

Och det är ju det viktigaste.


Vi har matat en vildkatt hos oss ett tag. Jag vet att man inte ska det men det är svårt när man är djurvän, att se den vandra här tovig och eländig i -32 grader... Sen händer det ju att andra katter, huskatter, också kommer förbi och käkar. Dyrt har det blivit. Vi vet dessutom att om man matar katter kan man bli dömd som ansvarig för katten, men vad gör man med hela kullar med vildkatter som ingen ansvarar för?

Helst skulle jag avliva alla vildkatter, för deras skull.

Nu kommer ingen katt hit och äter mer, förmodligen har den dött. Så nu har vi inte mat ute längre och det är tomt därute. Den katten ställde sig på bron och vrålade när skålen var tom ;) men den var så skygg så vi såg den bara på håll..


Nu är det färdigpratat katt för ikväll. Tänkte strunta i kvällsmaten för jag är inte hungrig, men har börjat tänka om. En liten bit paj kan ju vara gott, och sen har jag mat i flera dar...

Så jag ska gå ut i köket och känna om matlagningsnerven lockar, eller om det blir te och någon rostad macka..


Spännande ska det bli,

att se vad jag bestämmer mig för ;)

Av Ulrika - 17 maj 2009 16:23


Idag har jag fått mycket gjort, alla papper färdigsorterade färglagda med glada gubbar på varje blad, städat hela huset, torkat alla fönster inne-ute och mellan, tvättat alla mattor i havet med såpa, handlat för hela sommaren, skurat alla taklister med tops och tandborste...


Eller jag kunde ha gjort allt.

Det enda jag har gjort är att ha varit och handlat. Tänkte göra en magnifik middag som består av en fantastiskt god skinkpaj ev. med broccoli *dreglar snålvatten i strida strömmar*


Jag har faktiskt haft en rätt härlig dag idag, trots allt. Åtminstone tills jag beslutade mig för att åtgärda ett problem.

Jag har nämligen svurit ve och fasa över vår nya mediaspelare vid ett flertal tillfällen senaste veckorna.

Satans jävla nymodigheter till att jävlas hela tiden.

Vi har köpt en lite större och nyare mediaspelare av samma märke än den gamla, dom ser identiska ut.

Endast ett ord på baksidan är olikt.


Men en sak skiljer grovt..

Texten på många filmer syns inte. Bara halva texten syns på fanskapet och det är irriterande att höra att dom pratar men det syns ingen text. Till slut ser man bara det.

Det funkar inte att se film så för mig, jag vill kunna ha en film på utan alltför högt ljud och därför är jag beroende av texten.


Då jag väl upptäckt eländet har jag gnuggat min geniala hjärna och trixat med alla jävla kombinationer som finns, men se icke.

Började sen gå igenom spelaren och såg att det var MASSOR med filmer som var så kapade. Hade det varit ett par stycken så hade jag väl inte brytt mig alls men..


Idag tänkte jag försöka en sista gång. Kollade alla tänkbara kombinationer på tv och mojäng... utan resultat.. Så vad göra?

Jo. Jag stampade upp med mojängen med bestämda steg.

Jag hade börjat filura på om det kanske var något med nya tv´ns inställningar kanske, den kanske är så stor/ny att det fattas någon jäkla inställning som passar ?

Tror ni det?

Inte fan heller. Lika jäkla halva texter däruppe när jag såg filmer på nya mojängen på gamla tv´n. Lämnade nya mojängseländet däruppe innan jag började grina av irritation och tog ner gamla Bettan, vår trogna vän som nu får lysa upp min dag nere...

Tanken var ju att slippa färdas fram och tillbaka med mojjen, till stugan och tillbaka, ta med den upp och sen ner, komma ihåg sladdar och kontroller...


Hoppas Maken kan fixa det, men jag tvivlar. Det finns inte så många andra saker att prova, kanske någon ny inkopplingsmetod kanske.

Jag är såå less och börjar bli såå teknikfientlig *trött*


Men nu kan jag iaf se nere ordentligt *lite gladare*

Tänkte kolla på Sagan Om Ringen och softa på soffan. Ryggen visar sitt onda anlete och flinar mig rätt i nyllet idag också *suckar* så därför ger jag upp tanken på organisation och tar det lugnt istället.



Av Ulrika - 17 maj 2009 16:17


......... har Maken fått idag. Dom måste dessutom köra den själv vilket innebär 6 timmar extrajobb. Det är ett jobbigt yrke när det är som mest och bästa fisket.

Dom la under några timmar igår kväll, la näten alltså, kom hem kring 24-tiden, upp fem och iväg igen för att dra upp sköten.

Nu har dom skakat av sköten klart (så fisken ramlar av) och ska till hamnen och lasta fisken.

Sen köra till Skagshamn, tillbaka sent ikväll och ut igen och lägga....

Dygnet runt m.a.o


Jag har nu kollat in vem som vann inatt. Här kommer Norges bidrag.





Av Ulrika - 17 maj 2009 07:46


Det var tydligen Eurovisionsfinal igår. Såg det på Aftonbladet, Norge vann dessutom.

Jag har ingen aning om låten var bra, hur Sveriges låt lät eller ett endaste bidrag.

Jag skyr denna händelse som pesten. Jag gjorde en ny kanalsökning igår kväll och då landar tv´n på ettan och då såg jag att det var på gång. Trodde det var sista helgen i maj, men tydligen inte.


Jag slutade följa med någon gång på 90-talet. Jag tycker det är jobbigt med heat, semifinaler och tjafs. Som Elitserien har blivit, en massa semisar och sen en massa finalmatcher.

Tacka vet jag Bandy. Ser inte på det heller måste jag tillägga men där är det dom två bästa i serien som möts i finalen, bäst av en match. Klart och betalt!


Jag orkar inte följa med ens i Sveriges uttagningar. Varför räcker det inte med tio bidrag som det var förr? jo, för det ska vara ett Spektakel som drar sista slanten för massmedia. Då kan dom spekulera sig blåa och tjäna pengar.

Jag vet inte hur många uttagningar Sverige har , tre kanske, och kanske en sista chans, varför?

Tycker det var mer reko förr. Då var det tio som tävlade. En vann och den åkte iväg och sjöng låten den vunnit med, på svenska.

Håller med om att svenska eller turkiska inte går så bra utanför sina hemländer men det känns inte som om ett Land tävlar numera. Låtmakare och musikindustrin tävlar. Artister tävlar.


Svenska artister tävlar för pyttenationer inom schlagern, för att få publicitet och chans att vinna. Då är grejen borta för mig. Om en svensk artist inte går vidare i vårt lands uttagningar så kan den tävla för något annat land, något land som aldrig ens har nosat på top 20. Och vips så går det bra för den svenska artisten som sjunger för Bazakstanien och alla jublar *fattar inte poängen*


Nej, nu ska jag sluta gnälla och ta mig något i magen. Vaknade 06.15 av att Maken ringde i extas, dom fick fisk något enormt, fick bilder som också talade sitt tydliga språk.

Nå, det känns ju kul att det går bra, början på fiskesäsongen har ju varit allt annat än lätt får man ju säga.


Ha en sjujäkla härlig söndagförmiddag alla där ute.


Här är det varmt och underbart soligt. Det har varit soligt hela natten, vaknade på sennatten för att dra ner persiennerna. Härligt med sommaren häruppe, ljust dygnet runt.. Drar djupa andetag och startar denna söndag!


Fridens!

;)

Av Ulrika - 17 maj 2009 07:43



Ibland är en båt en båt

och ibland är den närmast en olyckshändelse.

Det beror alldeles på om du är över eller under den.


-Nalle Puh-

Av Ulrika - 16 maj 2009 23:19


Skall dock endast natta mig själv. Maken är ute på havet och fiskar, har sagt god natt åt honom, och god fiskelycka.

Nu väntar kvällens sista tekopp och sen väntar min säng på mig.

Katterna vill också ha sitt kvällsgodis, dom vankar som osaliga andar omkring mig, dom märker när det snart är dags ;)


Ha det så gott i natt, sov gott, dröm vackra drömmar och vakna utvilade imorgon.


Lämnar er med en extra Puh ikväll. Tag hans ord med er i drömmens värld..



Titta alltid var du går.

 Annars kan det hända att du trampar på en bit skog

som blivit utelämnad av misstag.


-Nalle Puh-


Fridens!

;)

Av Ulrika - 16 maj 2009 21:43


Hittade denna lista hos Häxmamman, adoptera gärna listan själva och skriv en rad till mig så jag får läsa *nyfiken*


Fem värdefulla personer (utan inbördes ordning)

-Min Make

-Homer (ok, katt men ack så värdefull för mig)

-Allis (ok. katt här också men som ovan)

-S

-K


Fyra speciella platser

-Hemma

-Stugan

-Syrummet

-Sängen (menar i detta fall själva Tempursängen som gjort underverk med min sömn, menar inte nåt annat ;) )


Tre absolut nödvändiga saker

-Symaskinerna

-Mobilen

-Datorn


Två unika händelser

-När jag mötte Maken

-Situation Livskris när jag var 26-29 år och som gjort mig till den hela människa jag är idag.


En/ett av det bästa/mesta/unika som hänt dig

-När jag träffade min absoluta bästa vän, min Make!


Lite info om mig och mitt liv/Ulrika

Skapa flashcards