Alla inlägg under mars 2009

Av Ulrika - 11 mars 2009 10:13


Igår var en bedrövlig dag. Datormässigt sett. Dagen börjad med att Maken skulle starta datorn, som vi gör alla dagar, och sen står den på till nattinatti.

Men se igår morse tjöt den.

Rent alarm. Fast kanske inte tjöt utan mer molande pep. Och allt var dött. Maken fick ett raseriutbrott över alla jäkla teknikprylar och hur himla korkade alla inklusive vi också förstås som köper dessa jäkla teknikprylar speciellt Microsoftskiten, som uppdaterar sig själv hela tiden..


Själva Microsoftdelen var helt förbluffande att dra just då. För inget felmeddelande dök upp. Konstigt nog.

Maken beordrade mig att ta på mig kläder och sätta en luva på skallen!

Det där med luvan är ju min form av självförsvar. När jag är oduschad och har skitigt hår. Detta hade jag klagat på på morgonen, .....och så måste jag tvätta håret-sucken vid morgonteet..*sägs med beklagande sorgsen ton*


Så luvan åkte på och iväg till datoraffären vi for. Väl där insåg vi att det var moderkortet som falerade. Maken suckade dramatiskt.

Vi åkte därifrån med en ny burk, skärmen var ny så vi köpte bara själva datorn.

Inte precis inräknat i budgeten precis..


Väl hemma suckades det och svors hela dagen och halva natten..

Vi lyckades återväcka hårddisken så vi har kvar allt viktigt, samt att vi har en backup som vi använder relativt flitigt för bilder och firmans skull.

Men ändå. Allt ska in igen. Word, excel, div program, SäkerSurf mm mm mm och inget har man kvar uppgifter om.

Jag letade halva dagen efter licensnycklar, lösenord mm..


Men nu funkar det! Härligt!

Igår var alltså för mig en nästan internetfri dag. Nästan. Vi har ju bärbara datorer också. Men ingen tid till dom igår, bara leta och svära..


Men nu har vi en tyst dator, hörs knappt alls.


Den förras problem då?

Tja, vi har katter. Vi har sladdtjirv och damm. Say no more!

Fläkten i datorn var seg och helt genomdammig. En stund till hade den väl brunnit.


Så idag börjar jag återfå hoppet om en krasslingsfri dator, rel snabb och krångelfri. Håret är tvättat och fluffigt. Jag är vältrimmad, snygg och smidig. Är ung men ser ändå yngre ut, inga skrynklor i ansiktet, väl make-upad, välklädd. Väger nästan inget och är pigg som en .... tja, vad är man pigg som? Hmm, hjärnsläpp.

Energi som en Duracellkanin kanske? Det får duga..


Låt dagen börja!ANNONS
Av Ulrika - 9 mars 2009 14:53


inlägg samma dag. Rekord liksom. Men kom ihåg fredagens begivenhet som jag inte skrivit om här på bloggen.

Återbesöket till doktorn.

Som jag tidigare skrivit om i detta inlägg så har jag fått ny läkare. Efter första katastrofala mötet så har vi träffats två gånger. Första gången var Maken med, som stötdämpare och moraliskt stöd, och så i fredags och då var jag själv.


Kors i taket.

Det gick rätt bra.

Mycket pga mina nya "problem" och diagnoser..

En dröm för en läkare.

Högt blodtryck-kan mätas tjohoo, sen kolesterol-kan också mätas dubbelt tjohoo och sen ämnesomsättningen som till allas stora lycka också mäts i blodet.

Inget känslotjafs.

Inget värkskit.

Inga kärringbesvär.

Nej, rena sjukdomar som kan kontrolleras. Bra. Perfekt..


.. för honom ja!

Har ju lika eländigt som vanligt vad gäller värken, men det är liksom en parantes i min situation verkar det som. Det får vi ta sen-heter det. Nu måste vi få ordning på det här..


Men en sak kändes väldigt positiv. Först blodtrycket var normalt och det är ju positivt, men ännu mer positivt var att min ämnesomsättning fortfarande låg på tok för lågt, det värdet måste upp mera enligt doktorn.

Han frågade om jag kände någon effekt av Levaxinet. Nej, inte alls, var jag tvungen att svara. Vi ska dubbla dosen så får vi se om fem veckor hur det ligger.

Då sa jag att jag läst på nätet att det skulle kunna ta 6-12 månader innan man fick full effekt av pillret, men han trodde att jag nästa gång skulle ha börjat känna effekten..


Kan inte tro det. Kanske redan i vår.. Lite bättring *ler saligt*

Jag har ju Fibro-eländet och mina diskbråck, och är alltså van att ha smärtor och värk, även tröttheten som är ännu mer gift med mig än Maken är jag ju van vid.

Trodde jag.

Sen hösten har jag upplevt ytterligare en ny nivå av trötthet. Har kännt mig trött och slut i kropp och själ. Inget är roligt längre. Quiltningen som jag älskar så ini bomben känns knappt värt besväret längre. Och då har det gått långt.


När ens största intresse känns betungande, då är det inte roligt.


Men tydligen kan det delvis bero på mina låga värden. Inte så att jag tror att jag kommer att rasa i vikt när dessa värden blir normala (fast nog vore det jäkla kul om alla kilon bara föll av.. utan att jag fick kämpa för det ;)) eller att benen blir fulla med spring men att ffa tröttheten och frusenheten kan bli bättre.


Hur skönt skulle inte det vara? Jag längtar till normal trötthet, normal för mig.. Fibrotrötthet är ju ett fenomen som man inte kan vila bort, men ändå känna lite energi även om det bara är i huvudet och inte leder till något. Då känner jag mig kreativ även om jag bara "planerar" vad jag vill sy...


Så idag viker jag och sorterar mina tyger så att dom är redo när min sylusta återkommer.

Dom ligger fint och samlat på sina hyllor.

Och bredvid det.

Dom har liksom förökat sig på nåt sätt. Jag har mycket tyg, även om jag ändå tycks sakna massor av nyanser (kallas tygmani) *har Bassetliknande ögon som blinkar till Maken bedjande*


En liten pik.

Inte ens fin.

Utan rakt av.

Mera tyg blir man glad av!

Hur mycket man än har.


Så är det bara!

Inaffsäd ;)


ANNONS
Av Ulrika - 9 mars 2009 13:51


...eller hörde och hörde.... eller ordspråk och ordspråk..

Här kommer det!

Är ni redo?

Säkert?

Ok. då..


Bättre tusen Saabar på parkeringen än en Maud i regeringen!


Originalet var Bättre en Saab på .... men jag tyckte det var tidernas underdrift så jag la till lite för effektens skull..Vilade häromdagen tillsammans med boken Gamla Tanter Lägger Inte Ägg av Mark Levengod och Unni Lindell..

Så himla rolig. Barn förklarar och förstår på lite annorlunda sätt än en vuxen..

Här kommer några citat från boken..


"Mormor har legat i magen på gammelmormor, mamma har legat i magen på mormor och jag har legat i magen på mamma. Men i min mage ligger det bara köttbullar"

Helene 6 år"Morfar fick en ny flickvän när han var 70 år. Hon var väldigt liten och särkert 80 år mindre än han.

Hon ärvde rubb och stubb"

Ludvig 5 år"En svärmor är en farmor eller mormor som inte är mamma till den det handlar om"

Hanne 6 år"En som är svärmor är mamma till den andra parten. Hon är gift med Svärfar och har en son som heter Svåger"

Tim 6 år"Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner"

Marie 7 år"Människorna stammar från aporna. Gamla människor stammar ännu mer från aporna. Dessutom känner jag en pojke som stammar"

Mårten 5 år
Av Ulrika - 9 mars 2009 09:50


Ja, ni som undrar vad som jag menar i mitt brev till Fredrik Reinfeldt så kommer en bild här. Bilden är från ifjol våras tror jag, nu är den översnöad och kommer inte till sin rätt..

                                            

               Vind brygga

Som ni ser så är bryggan lite sned, rent åt h-vete vind mao. Den är dessutom ännu värre nu, förra vinterns islossning gjorde sitt så den är t.o.m värre nu..

 Så ni kan ju förstå Hennes Sjukpensionärs problem med själva gåendet på denna kaj. Hips vips så snubblar man på den gröna viran. Det har dessutom packats hårt under med sk sjörak (bark, sand, kvistar och skräp) så den är alldeles bucklig..

Japp, Fredde, hosta upp kosingen nu. Var inte blyg. Du ser ju hur här ser ut. Ser det ut så här hos någon Du känner? Nej, där ser du. Fram med apanaget nu!


Himla irriterande med denna centrerade text, ville centrera bilden och sen så gick det inte att vänsterjustera! Men skit i det!


Helgen har varit kanonhärlig. Ut på stugan lördag fm, varmt och mojjigt. Fick besök på em av T o S och senare även av följande följe...

Dessa tillhörde ett följe på ca 40 st renar som vandrade ute bland holmarna. De övriga renarna från flocken såg vi morgonen efter på andra sidan farleden. Jopp, det kommer båtar till fabriken även vintertid, och det omöjliggör en säker transport över rännan. Ofta ser man folk köra skoter till rännan och sen vandra ut och stampa på isen för att se om den håller att köra över.. huvvaligen så farligt! Så småningom händer det nog någon olycka.


Vi sov gott, eldade under natten, fick varmt och mysigt. Dock ett problem, vi fick inte hål i isen pga 70 cm´s tjocklek så vi blev utan vatten till bastun. Måste fixa en pump till nästa sväng..

 Åkte hem rätt tidigt igår ändå, jag latade mig hela dagen. Var så himla trött av uteluften, antar jag iaf..

Av Ulrika - 7 mars 2009 08:08


Jag kom på en sak till, jag lovar meddela vad Fredde tycker om sitt brev, och vad han tänkt göra åt saken. För jag är säker på att han hörsammar min önskan likväl som kungens, för det handlar väl om människors lika värde?? Visst gör det väl? Ja tjena!


Ha en trevlig helg alla Ni därute!!

Av Ulrika - 7 mars 2009 07:57


Snart åker vi iväg till stugan. Maken har redan åkt för att börja elda och skotta undan lite ton snö som ligger ivägen.

Jag bakar Biscottisar! Hur härligt det är att ligga i soffan därute, brasan knastrar, vi ligger i långkallingarna och t-shirt pga rejäl eldning, sippar från en tekopp och knaprar på Biscottisar. Kollar på tv och slappar. Lääängtar.


Ute på stugan vintertid är det ju så himla skönt för då har jag inte så mycket att göra. Och det är så vilsamt. Det är rätt jobbigt för mig innan vi tagit oss ut, det ska packas, handlas, fixas hemma med disk, katter och bilar. Men väl därute så är det så stillsamt, en bok och lugnet infaller sig, inga måsten, dom är ju hemma dom... ;)


Jo, förresten, har ju köpt en tung lastbil igår.

Japp, nu har vi en sådan i maskinparken också.

JAG köpte lastbil, den är min!

Precis som traktorn. *fnissar glatt*

Traktorn kan jag köra men se lastbilen ska jag aldrig köra, ska se till att jag aldrig får, för då åker man på chaufförsskapet också!


Nej, det är förstås Maken som ska använda dessa fordon i fisket, och det får han så gärna. Nu är det bara en månad till sjösättningen av fiskebåten och sen blir det fiska av i flera månader..

Maken alltså.

Jag pimplar endast.

Alltså abborre, inte öl *ryser*


Men nu ska jag fixa klart så att vi kan åka ut mitt på dan nångång, det tar tid att få varmt. Stugan är inte så stor men fukten måste eldas ut, vi har ju nu endast -3 grader så vi har ju toppenväder.

För någon vecka sen hade vi ju över 20 minusgrader nattetid och då är det lite för kallt för eldningen nattetid. Vi har ju inte el.

Vi har vindenergi, japp och snurran den står kvar efter stormarna i höst och vinter...

Vi har solenergi, japp panelerna är avskottade och redo att börja alstra, det ger så bra vintersolen, många ampere...


Vi klarar oss riktigt bra trots elkylskåpet som tar rätt mycket....


Så nu ska jag skära Biscotti och skjutsa in dom på torkning, duscha, fara och handla, packa och iväg. ........mmm...*dregglar av tanken*

Av Ulrika - 5 mars 2009 19:14


Tjena Fredde!


Med tanke på kungens begäran om mer pengar både till Bröllopet med stort B, samt den extra fickpengen på 5 miljoner för Vickes fördyrade kostnader så vill jag härmed äska om mer pengar till mig. Skall jag vara med och bekosta vårt kungahus egna familjeutgifter känner jag mig nödgad att också be om mer pengar så jag har råd med mina egna familjeutgifter... Jag vet ju att Du förstår..


Jag med titel Hennes Sjukpensionär har också fått fördyrade levnadskostnader, dock inte så mycket för representation och tjusiga kläder utan mer kostnader mat (vill förlåt mig äta varje dag), joggingbyxor och för mediciner (hypertoni, hypotyreos, fibromyalgi, diskbråck x 3, allmän leda, irritation, kärringsjuk och extrem stress) samt för en ny kaj på sommarstugan.


Denna kaj är en eländig syn, vind och trasig pga isläget och lite lurig undervattensmiljö. Den är omklädd av grön fabriksvira och ful som stryk. Den lutar också så mycket att den är en fara för Hennes Sjukpensionär som varit på väg att kana av den vid ett flertal tillfälle då hon inte alltid är så stadig på benen pga det ni i regeringen kallar arbetsrädsla/lathet men som fotfolket kallar Sjukdom.


Dessutom har vi drabbats av miljöpåverkan då sand har tryckts upp mot vår strand och förkortat själva båtförtöjningslängden.

Då vi känner oss nödgade att använda en dyrbar (köptes begagnad för fyndpris 22.500 kr) Nordanvind-båt som är hela 6 meter, tror mig kunna förstå att du Fredde vet vad det innebär med stora lyxiga båtar, så inser du problemet. Vår båt har också en stor tung motor på hela 50 hk så du förstår vår önskan att kunna förtöja båten ordentligt.


Det vore också schysst om du kunde höja sjukbidraget lite så att jag åtminstone har råd med mina mediciner.

Jag vet att jag tillhör samhällets bottenskikt då jag dessutom har oskicket att gå och bli sjuk istället för att inse att det ska Löna sig att Arbeta. Detta har jag inte insett förräns du (i valrörelsen och kontinuerligt upprepat) talat om det för mig, och det tackar jag för.


Nu har jag dessvärre ändå kvar mina problem trots att jag har insett fakta och därför ännu inte har hittat ett jobb som kan ta hänsyn till mina mer krävande behov.

Jag behöver nämligen vila med jämna mellanrum, måste ha varierande jobb ej sitta länge, ej stå länge, ej tungt, ej långt i arbetstid eller långt i resväg, sen händer det ju faktiskt att jag INTE kan jobba pga värken i perioder och sen vill jag ju ha en stor vräkig lön också-typ som du och dina gelikar har, mer begär jag inte (är inte girig)..

Så när du Fredde kollar runt och hittar ett sånt jobb så kan du ju slå en signal..


Väntar med spänning

Hennes Sjukpensionär

SVBK alternativt riktigt sjuk?

Av Ulrika - 4 mars 2009 19:37


Har fått en utmaning från Truddelutt och Snäckan


1. Fyra TV program jag brukar se:

Bygglov

Arga Snickaren

The Simpsons

House


2. Fyra saker jag gjorde igår:

Satt med bokföringen

Sydde dragkedjor

Var och handlade mat (inget kuligt alltså ;))

Såg en Beck-film


3. Fyra saker jag längtar till:

En stugsväng med mysig brasa, bastu och tv

Sommaren

Att foten blir bättre så jag kan gå ut och promenera

En miniweekend med hotellfrukost och lite shopping


4. Fyra saker som står på min önskelista:

Bättring av ryggen och mindre värk

Köpa TYG *dregglar*

En resa till USA (hör ihop med tygshoppingen ;))

God hälsa för mina nära och kära, och mig själv också.


5.Fyra saker jag tycker om att göra:

Sy och Quilta

Vara på stugan

Umgås med Maken och vänner

Blogga


6. Fyra saker jag avskyr:

Kryp som spindlar och andra otäckingar (behöver terapi)

Extra dåliga perioder med värk och trötthet

Elaka människor

Stress


7. Fyra saker jag åt igår:

Rödspätta med potatis *mmmmmums*

Biscottisar

En hårdbrödmacka med kaviar

Te


8. Fyra bloggar jag utmanar:

Är så ny inom bloggandet och blivit utmanad av två av mina bloggvänner så jag utmanar alla som vill... meddela mig gärna så jag kan läsa svaren ;)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se